منشا بیماری انبونک آلو دقیقا مشخص نشده است.عامل این بیماری تا سال 1893 در دنیا نا مشخص بود. این بیماری انتشار جهانی داشته و در ایران اولین بار در سال1325 توسط اسفندیاری از اردبیل گزارش شده است.
هم اکنون علاوه بر اردبیل از مناطق ارومیه،شمیران،قزوین،طالقان گزارش شده است.خسارت این بیماری در نواحی پر باران و خنک شدید تر است.
علائم بیماری:
اولین علائم بیماری به صورت جوش سفید رنگی در روی میوه ظاهر می شود و هم زمان با رشد میوه گسترش پیدا می کند،تمامی سطح میوه را می پوشاند.هسته ی میوه ی جوان رشدش متوقف شده،قهوه ای،چروکیده،و پوک می گردد.طول میوه ی آلوده گاهی به بیش از 10 برابرطول میوه ی سالم می رسد و گوشت داخل آن اسفنجی می گردد.میوه ی آلوده غالبا بد شکل،خمیده،به رنگ قرمز و سپس خاکستری مخملی در می آید.
سر شاخه های آلوده اغلب طویل،پیچیده،کج و معوج می شوند. برگها هم پیچیده و بد شکل شده ولی پیچیدگی برگها زیاد محسوس نیست.
عامل بیماری:
بیمار انبونک به وسیله ی قارچ Taphrina pruni (Fuck)Tul. ایجاد می شود.
مشخصات میسلیوم قارچ مانند عامل بیماری پیچیدگی برگ هلو می باشد.آسکها استوانه ای چماقی شکل به اندازه ی
5-17 میکرون هستند.هر آسک معمولا محتوی 8 آسکوسپور گرد یا بیضوی شکل به اندازه ی
4-7 3-6 میکرون می باشد.
کنترل:
جمع آوری میوه های آلوده همراه با قطع و سوزاندن شاخه های بیمار،یکی از راههای موثر برای پیشگیری این بیماری است.سمپاشی درختان با استفاده از ترکیبات مسی نظیر ترکیب بردو( 100-4-8) و کوپراویت 10 در 1000 در زمستان کمی قبل از متورم شدن جوانه ها توصیه می شود.